Korte Biografie van Merel Moistra.

Merel Moistra (19xx) is de artiestennaam van Merel Noomen, de dochter van Jan Noomen (1937-2008) en Mien van Erp (1940-). Na een voltooide MBO-electronica opleiding wordt zij verkoper van computers. Na een korte carrière in de verkoop besluit ze dat het toch slimmer is om Psychologie te gaan studeren. Na haar studie begint ze een carrière als liedjesschrijfster en wordt daarna cabaretière. Hieronder leest u hoe dat ging.

 

_mg_3978_300dpi-kopie

 
Merel Moistra Liedjesschrijfster,

In 2003 wordt Merel door Love Life Music productions gevraagd om de liedjes te schrijven voor het Leuke Leerzame Liedjes cd-project. Liedjes over educatieve onderwerpen aangedragen door leerkrachten uit het basisonderwijs.

Deze liedjes vormden de basis voor de Kindervoorstelling “Het Toverbos” van Merel en Woedy Woet (drievoudig Nederlands kampioen goochelen) en Directeur van het onder goochelaars wereldberoemde Tricky-Theater.

In 2006 zorgt Merel, met haar revue-achtige radio-theater avonden “de Vlakspoeler” en “Night of the Singing Poets”, ervoor dat het Tricky Theater (het huidige Barco) aan de oosterdokkade 10 in Amsterdam ook een plek wordt voor singer-songwriters. Lucky Fonz: ‘Ik ken Merel nog van haar Vlakspoeler avonden. Ze was daar al de beschermheilige van menig singer-songwriter, lang voordat dat hele genre hip werd.’

Naar aanleiding van deze avonden wordt Merel door Cindy Pielstroom gevraagd om in een vergelijkbaar format een marathon presentatie te doen tijdens Dance-Valley 2008.

In 2009 wordt het liedje Redlight District Blues opgenomen in de documentaire “Redlight Blues” van Abrahami-Netz TV Productions. De Youtube video-clip van het liedje waarin Merel te zien is als hoertje op de Amsterdamse wallen is inmiddels meer dan 20.000 keer bekeken.

Red Light District Blues

 

 

closeupfresco-kopie dsc_0502 m_pinup cam12_merel-moistra-kopie

merelbydennes        merel-moistra-2 merel01-kopie merelbelgieret

 

merel1 merel6

 

Video

Merel Moistra Mind-Fuck op Wandel-Gympen

 

merel3 merel4

 

Video

Merel Moistra International Trangender Comedy Show

 

 

merel13 merel10

 

Video

Merel Synopsis Song

merel5 merel7

Video

Een beetje geïl. .    Hermitage en Merel Moistra

 

 

merel14 merel15

Video

Tra la la Coc songfestival 2013

 

merel16 merel17

 

merel18 merel19